RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







16 Nisan 2014 Çarşamba

Penil Renkli Doppler Ultrasonografi Penil Renkli Doppler USG erkeklerde "empotans" adı verilen "sertleşme güçlüğü" sorununda kullanılan yegane tanı methodudur. Erkeklerde cinsel uyarı karşısında sertleşme fonksionu pek çok mekanizmanın karmaşık işbirliği ile gerçekleşir. Psişik ve zihinsel mediatörler penise gelen damarları genişletir ve penis içinde yer alan "süngerimsi" dokular kanla dolarak penis hacmı artar ve sertleşir. Penise gelen kanın geri kaçmaması içinse toplardamarlar kasılır ve tıkanarak kanın geri kaçması önlenir ve bu yolla sertliğin devamlılığı sağlanır. Gerek psişik sebepler,gerek penise gelen damarların etkiye verdiği cevaplar ve gerekse de toplardamarların tıkayıcı fonksionları başarılı bir ereksion için uygun olmalıdır. Penil Doppler incelemesi ile , psişik yolla salınan ve penis damarlarını genişletip kan akışını arttıran maddeler direkt penise verilir. Bu işlem "insülin enjektörü" denilen çok ince uçlu iğnelerle yapılır ve şekli sevimsiz de olsa önemli bir acı vermez. Papaverin ismi verilen bu ilaca penis damarlarının tepkisi ortalama beşer dakikalık aralıklarla ilk 20 dakika ve takipeden 1 saat içinde izlenir. Bu izlemenin sonunda problemin psişikmi, atardamar yetersizliğimi yoksa toplardamarlardan kaçak oluşuna mı bağlı olduğu yolunda önemli kanaatler elde edilir ve bir rapor ile hasta ve üroloğa iletilir.

Penil Renkli Doppler Ultrasonografi

Penil Renkli Doppler USG erkeklerde "empotans" adı verilen "sertleşme güçlüğü" sorununda kullanılan yegane tanı methodudur.
Erkeklerde cinsel uyarı karşısında sertleşme fonksionu pek çok mekanizmanın karmaşık işbirliği ile gerçekleşir. Psişik ve zihinsel mediatörler penise gelen damarları genişletir ve penis içinde yer alan "süngerimsi" dokular kanla dolarak penis hacmı artar ve sertleşir. Penise gelen kanın geri kaçmaması içinse toplardamarlar kasılır ve tıkanarak kanın geri kaçması önlenir ve bu yolla sertliğin devamlılığı sağlanır.
Gerek psişik sebepler,gerek penise gelen damarların etkiye verdiği cevaplar ve gerekse de toplardamarların tıkayıcı fonksionları başarılı bir ereksion için uygun olmalıdır.
Penil Doppler incelemesi ile , psişik yolla salınan ve penis damarlarını genişletip kan akışını arttıran maddeler direkt penise verilir. Bu işlem "insülin enjektörü" denilen çok ince uçlu iğnelerle yapılır ve şekli sevimsiz de olsa önemli bir acı vermez.
Papaverin ismi verilen bu ilaca penis damarlarının tepkisi ortalama beşer dakikalık aralıklarla ilk 20 dakika ve takipeden 1 saat içinde izlenir.
Bu izlemenin sonunda problemin psişikmi, atardamar yetersizliğimi yoksa toplardamarlardan kaçak oluşuna mı bağlı olduğu yolunda önemli kanaatler elde edilir ve bir rapor ile hasta ve üroloğa iletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder