RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







7 Ocak 2011 Cuma





Ağız içinde sadece çürük dişler ve iltihaplı diş etleri bulunmaz. Tüm dünyada kabul edildiği gibi çene kemikleri ve eklemi, tükürük bezleri, dil ve ağız içinde görülen tüm yumuşak doku hastalıkları, diş hekimliğini ilgilendiren konulardır. Bu yapı ve dokular, küçük bir alanı kapsamakla birlikte, anatomik olarak karmaşık bir sistem oluştururlar. Birçok sistemik hastalık da ağız içinde önemli belirtiler göstermektedir. Örneğin, şeker hastalığında diş eti hastalığı çok çabuk ilerler. Yine ağız içinde sık ve çok sayıda çıkan aftlar, behçet hastalığının ilk belirtileri olabilir. İşte bu nedenlerden dolayı ağız içi hastalıklarının teşhisi ve tedavi planlaması ile ilgili ayrı bir ana bilim dalı doğmuş; Oral Diagnoz ve Radyoloji de bu görevi üstlenmiştir.





Diş Filmleri (Dental Radyografi)





Ağız içi hastalıklarının -özellikle diş ve çene kemiği gibi sert doku ile ilgili olanların- teşhisinde en büyük yardımcı, dental radyografiler yani diş filmleridir. Diş filmlerinin de en çok kullanılan iki tipi; periapikal (2-3 dişi gösteren, küçük) ve panoramik (tüm alt ve üst dişleri ve çene kemiklerinin tamamını gösteren, büyük) filmlerdir. Bilgisayar destekli bir teknik olan dijital radyografi cihazları da çok düşük radyasyon dozuyla, film görüntüsü üzerinde renk ve ışık oynamalarına imkan vererek, ayrıntılı değerlendirme yapılmasına olanak tanır. Bunların yanı sıra özellikle implant uygulamalarında ve eklem hastalıklarının teşhisinde MR ve BT de istenebilen filmlerdir.





Ağız hastalıklarının teşhis ve tedavisi





Tüm bu yöntemlerle ancak 1/3’ü ağız içinde görülebilen diş yapısının, kalan 2/3’lük bölümü ve çene kemiği içinde kalan iltihabi oluşumlar ile gömülü diş gibi yapıları rahatlıkla görülüp teşhis edilebilir. İyi bir teşhis, doğru tedavi planlamasının yapılabilmesini sağlar. Böylelikle gerekli tüm tedavi ihtiyaçları erkenden belirlenir ve ileride daha büyük sorunlar oluşması önlenir.



Oral Diagnoz ve Radyoloji bölümünde, hastaların ilk kayıtları alındıktan sonra, muayeneleri ayrıntılı olarak yapılmaktadır. Daha sonra tedavi ihtiyaçlarına uygun olarak diş filmlerinden bir veya birkaçı alınmakta, tedavi planı tespit edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder