RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







11 Ocak 2011 Salı

Önleyici çekap


Depremi birkaç dakika önceden haber alabilsek, binlerce hayat kurtulurdu. Deprem biliminde böyle bir erken uyarı sistemi henüz yok. Fakat tıpta var: Sağlık Risk Değerlendirmesi, sinsi seyreden, tehlikeli hastalıklara karşı erken uyarı sisteminizdir.

Zaman zaman hastalıkların şanssızlık eseri başımıza geldiğine inanırız. Halbuki hastalıklar, belli şartların yan yana gelmesiyle ortaya çıkar. Bu gerçeğe uygun davranmayız; çünkü sebeplerle tehlikeli sonuç arasında bazan yıllar, bazan on yıllar vardır. Tabiatın bize hediye ettiği bu zaman avansı bizi gevşekliğe iter. Halbuki bu gerçek bir hediyedir. Çünkü birçok hastalığı erken tanıyabilirsek, gereken tedbiri alıp tehlikeyi önleyebiliriz.







Bunun yolu, yılda en az bir defa yaptıracağınız sağlık risk değerlendirmesi, veya popüler adıyla “çekap”tır.



Çekap, kişiye özeldir

Erken tanıda aslolan her kişinin ayrı ayrı hangi riskleri taşıdığını belirleyip bunları önem sırasına koymaktır. Yaş ve cinsiyet risklerin değerlendirilmesinde önemli parametrelerdir. Soygeçmiş, yani genetik miras bir başka önemli parametredir. Kişinin yaşam tarzı ve sağlık geçmişi de önem sıralamasında bakımından diğerleriyle rekabet eden faktörlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder