RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







7 Ocak 2011 Cuma

IMPLANT

IMPLANT












Dental implant titanyumdan yapılmış küçük bir vidadır. Diş kökünün yerine yerleştirilir ve diş kökünün yerini tutar. İmplant üst veya alt çene kemiğine yerleştirilir ve kemiğe kaynamasına izin verilir. Sonra bu implantın üzerine eksik diş gelir. Dental implantlar tek bir diş yerine kullanılabildikleri gibi köprü yapılarak birçok eksik dişin yerine de kullanılabilir.

İmplant ile desteklenen bir diş, doğal diş gibi görünür ve doğal dişle aynı işlevi görür.

Bir veya birden fazla dişini çürüme, yaralanma veya hastalık sonucu kaybeden herkes dental implant uygulaması yaptırmaya aday olabilir. Kron veya köprü ile yenilenen dental implantlar bir dişin, birkaç dişin ya da tüm dişlerin yerini alabilirler.







Bazı hastalar yaşları ilerlediği için dental implant yaptıramayacaklarını düşünürler. Ne var ki sağlık yaş faktöründen daha önemlidir. Kliniğimizde dental implant yaptırıp yaptıramayacağınız, uzman hekimler tarafından yapılan değerlendirme sonrasında ele alınmaktadır.

İmplant nasıl bir yapıya sahiptir?

Dental implantlar genellikle titanyum kaplanmış metal alaşımlardan imal edilir. İmplant yüzeyinin titanyum kaplanmasının nedeni bu maddenin dokuda alerjik reaksiyona neden olmayışı ve kemikle kolaylıkla kaynaşan doku dostu bir madde olmasıdır.

İmplant uygulaması nasıl bir işlemdir?

Çene kemiklerine implant uygulama işlemi, bir implant için ortalama 30 dakika alan, lokal anestezi altında, ağrısız gerçekleştirilen küçük bir cerrahi işlemdir. Öncelikle hastada gerekli miktarda kemik açığa çıkarılır, özel aletlerle implant yerleştirilir ve ameliyat bölgesi dikişlerle kapatılır. Operasyon sonrası hastaların günlük yaşamını etkileyecek bir sorun oluşmaz.



Dental implantlar her hastaya uygulanabilir mi?

İmplantlar sistemik açıdan elverişli, 18 yaşından büyük her hastaya uygulanabilir. Bunun için hastanın implant uygulanacak bölgesinde yeterli kemik ve dişeti miktarı bulunmalıdır, implant bölgesinin uygunluğu çeşitli radyografi yöntemleriyle araştırılır.

İmplant sistemleri kimlere uygulanmaz?

İmplant uygulanacak hastanın ağız bakımının çok iyi olması ve implantın bakımını da iyi yapabileceği konusunda hekimine güven vermesi gerekmektedir.







Hastanın sistematik bir hastalığının olmaması gereklidir. Bunlar:



Kan hastalıkları

İleri derecede diyabet

Kemik hastalıkları

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Alkol ve sigara kullanıcısı olmaması

Karaciğer rahatsızlıkları

Yara iyileşmesini geciktirecek problemlerin olmaması

Diş sıkma ve gıcırdatma gibi alışkanlıkların olmaması

Bu kriterler implant adaylarını belirler. Hekimin tavsiyelerine uyularak yapılan ve kriterlerin uygun olduğu hastalarda 15 - 20 yıllık implant taşıyıcı çok sayıda hasta bulunmaktadır.

İmplant destekli protezler ne şekilde olabilir?

İmplant destekli protezler, sabit (kron-köprü) ya da hareketli şekilde hazırlanabilir. Bu iki seçenek arasında karar hastanın ağız yapısı ve eksik diş sayısına göre verilir.

İmplanta karşı alerji oluşur mu?

Vücudun implantı kabul etmemesi, alerji oluştuğu gibi durumlar, implant uygulanmasına uygun olmayan bölgelere implant uygulanması ya da cerrahi safhanın uygun şekilde yapılmayışı sonucu başarısız olan implantlar için çıkarılan asılsız söylentilerdir. Bu yüzden implantlar mutlaka çene cerrahisi eğitimi almış bir cerrah tarafından, tamamen steril şartlarda kontrollü şekilde uygulanmalıdır. Gerekli eğitimi almamış kişilerin implant uygulaması durumunda hasta açısından ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumlar arasında implantın düşmesi, alt çene sinirinin zedelenmesi sonucu kalıcı uyuşukluk, üst çenede sinüslerin zedelenmesi, operasyonun uygun şartlarda yapılmayışına bağlı olarak enfeksiyon yayılımı gibi durumlar sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder