RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







3 Ocak 2011 Pazartesi

MAMMOGRAFİ









MAMMOGRAFİ




Memenin düşük dozda X-ışınları kullanılarak yüksek kontrastlı ve çözünürlüklü filmlerinin çekildiği özel bir tetkiktir. Başlıca amacı meme kanserinin teşhis ve takibidir. 40 yaşından başlayarak her iki yılda bir ve 50 yaşından sonra yılda bir, tanı amaçlı Mammografi önerilmektedir. Dijital Mammografi, mammografik görüntünün klasik film yerine yüksek çözünürlüklür bir kasete ve bilgisayara aktarılabilmesi, normal Mammografiye göre daha düşük radyasyon içermesi, filmlerin tekrar gerektirmemesi, değişik kontrast ayarlarında görüntünün incelenebilmesi gibi avantajlar içermektedir.

Mammografi incelemesi için özel bir hazırlık gerekmez. Ancak adet dönemlerinde memelerde hassasiyet olabildiğinden incelemenin adet tarihinden bir hafta yapılması faydalı olabilir. Ayrıca inceleme günü koltuk altı deodorant, pudra veya losyon sürülmemesi önerilir. Daha önceden yapılmış Mammografi filmleri ve Meme Ultrasonlarınızı mutlaka yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Meme incelemeleri bir önceki tetkik ile karşılaştırmalı olarak takip edilen bir süreçtir. Önceki filmler ile karşılaştırıldığında yeni filmlerdeki bilgiler daha kesin hale getirmektedir.

Mammografi, gebelere ve gebelik ihtimali bulunanlara yapılmaz. Ayrıca emziren annelere ve 25 yaşından küçüklere yapılması sakıncalı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder