RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







4 Kasım 2010 Perşembe

BACAK VARİSLERİ RENKLİ DOPPLER VARİS DOPPLER ÜMRANİYE RADİSTANBUL

Neden Tüm Varis Hastaları için Ultrason Yapılmalıdır?

<> <>

Geceleri bacağınıza kramp mı giriyor? Sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Bacaklarınız şişiyor, kaşınıyor ve ağrıyor mu? Öyleyse sizde Türkiye'de varisi olan 10 milyon kişiden biri olabilirsiniz


Toplumda yaş gruplarına göre %5 - % 55 sıklıkta görülen varisin, Türkiye’de etkilediği düşünülen kişi sayısı yaklaşık 10 milyondur. Bu varisli toplum kesiminin bir çoğu ya farkında olmadıkları için veya çözümünün olmadığı kanaatinde olduklarından tedavi arayışı içinde değillerdir.
En azından kozmetik/psikolojik veya diğer uçta ağrı, şişme, gece krampları, yorgunluk, yanma-kaşıntı, ciltte renk değişikliği, kanama, tromboflebit, bacakta ülserler gibi yaşam kalitesini etkileyen yakınmalarla gündelik yaşamlarını sürdürmeye çalışırlar. Toplumda sadece yaşlı hanımlarda görülür düşüncesinin yanlış olduğu, ergenlik çağında başlayabilen ve erkeklerde de olmak üzere her yaş gurubunda ve cinsiyette rastlanıyor olmasının bilinmesi tedavide geç kalınmaması açısından çok önemlidir.

Varisde Tanı Yöntemleri
1. Varis hastalarında hastanın özgeçmişi, geçirdiği hastalıklar, ailesinde varisin mevcudiyeti, yakınmaları ve muayene bulguları tanıda oldukça önemli yer tutar. Muayene sırasında yapılacak Trendelenburg ve Perthes Testleri varisleşen damar sisteminin temel bölgelerini belirler.
2. Muayene sonrası yapılan el dopleri (continuous wave) tetkiki ve Renkli Dopler Ultrasonografi ile her hastaya özgün Varis Haritasının çıkartılması varisde %99’lara varan teşhis olanağı sağlar. Bu tetkikler hasta konforunu bozmaz, ağrılı ve girişimsel yöntemler değildir.


bacak varis dopleri görüntülemesi bacak renkli doppleri varis renkli doppler varis dopleri ümraniye radistanbulda uygun fiyat ve kaliteli hizmet 0-216-5218836
Varis tedavi edilmezse ne olur?
Varis tedavi edilmediği zaman sürekli ilerleyerek daha da görünür hale gelir. Bazı varisler mikrop kapıp yaraya neden olabileceği gibi, bazı varislerde böyle bir durum görülmez. Ayrıca variste tedavi gecikirse şeker, tansiyon, kalp gibi yandaş hastalıklar oluşur. Bu hastalıklar da tedaviyi zorlaştırır.
Tanısı nasıl konur?
Varis, tüm dünyada ortalama yüzde 25 civarında, yani dört kişiden birinde görülür. Bizim ülkemizde de 20-25 milyon kişide bu hastalığın olduğu bilinmektedir. Bacaklarında damar görüntü değişikliği, şişlik, yara şikâyetleri olan kişilerin özellikle toplardamar tetkikleri çok detaylı bir şekilde yapılmalı. Şikâyete sebep olan faktörün ne olduğunu bulmak için doppler ultrasonografi tetkiki yapılır. Doppler, toplardamarların içindeki kapakların hareketini, kanın akışını ve yönünü gösterir. Böylelikle kan sadece kalbe doğru mu gidiyor, yoksa ayağa kalkmakla ve ıkınmayla ters yöne mi kaçıyor bu alet sayesinde anlaşılır. Doppler ultrasonografi, hamilelik ve safra kesesi muayenesinde kullanılan ultrasona benzeyen, acı vermeyen, çok basit bir alet. Ultrason çekilirken hasta ayağa kaldırılır ve ıkındırılır. Böylelikle bacaklardaki kapakların kanı geriye kaçırıp kaçırmadığı, nereden nereye kaçırdığı gibi tetkikler yapılır.
varis dopleri varis renkli dopleri bacaklarda varis renkli doppleri uygun fiyata teşhis ve tanı radistanbul ümraniye görüntüleme merkezi 0-216-5218836 otoparkımız vardır
krokimiz
BACAK VARİSLERİNDE RENKLİ DOPPLER ULTRASON
VARİS RENKLİ DOPLER ULTRASON
DERİN VENÖZ YETMEZLİK
SAFEN VEN İNCELEMELERİ
SAFEN VEN YETMEZLİK TANISI
RADİSTANBUL ÜMRANİYE 0-216-5218836
UYGUN FİYAT KALİTELİ HİZMET
RANDEVU ALINIZ 0-216-5218836
VENÖZ DOPPLER VENÖZ ULTRASON VENÖZ USG
VARİS DOPLERİ USG VARİS RENKLİ DOPPLERİ ÜMRANİYE RADİSTANBUL
http://www.radistanbul.com/
Varis hastalığında kan kaçağı (reflü) sonucu oluşan varislerin çoğu çıplak gözle görülebilir; bunlar buzdağının görünen kısmını oluştururlar. Ancak kapak yetmezliği sonucu varise neden olan damar ya da damarlar, yani olayın esas nedeni çıplak gözle görülemez ya da elle yapılan muayene ile anlaşılamaz. Buzdağının görünmeyen kısmını oluşturan bu damarlar ancak “renkli Doppler ultrasonografi” denen özel bir ultrason cihazıyla görülebilir.
Bu cihazla ayrıca cildin alt kısımlarında yer alan ve çıplak gözle görülemeyen varisler ile bacağın atardamar ve derin toplardamar sistemi de görüntülenebilir. Bu nedenle her varis hastası mutlaka önce renkli Doppler ultrasonografi ile incelenmeli, hastalıklı damarların bir “haritası” çıkarılmalı ve tedavi bu haritaya göre yapılmalıdır. Renkli Doppler ultrasonografi mutlaka deneyimli bir hekim (tercihan radyolog) tarafından yapılmalıdır, çünkü varis hastalığında yanlış ya da yetersiz tedavilerin en önemli nedeni renkli Doppler ultrasonografi tetkikinin yanlış yapılması ya da yorumlanmasıdır .
RADİSTANBUL ÜMRANİYE GÖRÜNTÜLEME MERKEZİNDE
ANADOLU YAKASI
TÜM VARİS VENÖZ YETMEZLİK ALT VE ÜST EKSTREMİTE RENKLİ DOPLER
BOYUN KAROTİS VERTEBRAL ARTERLER RENKLİ DOPPLER
RENAL ARTERLER RENKLİ DOPPLER
AORTA
MESENTER RENKLİ DOPPLER
SKROTAL VARİKOSEL RENKLİ DOPPLER
ARTERYEL SİSTEMLER ÜST VE ALT EKSTREMİTE
DAMAR TIKANIKLIĞI GÖRÜNTÜLEME TEŞHİSİ
DAMAR RENKLİ DOPPLER
ORBİTA GÖZ RENKLİ DOPPLER
TİROİD RENKLİ DOPPLER
MEME DOPLER
MEME RENKLİ DOPPLER
OBSTETRİK RENKLİ DOPPLER
PENİL RENKLİ DOPLER
PENİL DOPPLER
RENKLİ TÜM DOPPLER İNCELEMELERİ
EN SON TEKNOLOJİ CİHAZLARIMIZ İLE DENEYİMLİ UZMAN RADYOLOG İLE YAPILMAKTADIR.
RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ 0-216-52128836
http://www.goruntulememerkezi.com/
http://www.radistanbul.com/
0-216-5218836

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder