RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


0-216-521 88 36



ALEMDAĞ C MELTEM S 2/2

SONDURAK ÜMRANİYE İSTANBUL

http://www.radistanbul.com/

MERKEZİMİZDE TÜM BANKA VE KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR.







3 Kasım 2010 Çarşamba

TİROİD GÖRÜNTÜLEME TİROİD USG ULTRASON NODÜL KİSTİK SOLİD TİROİD DOPLER

TİROİD GÖRÜNTÜLEME TİROİD USG ULTRASON NODÜL KİSTİK SOLİD TİROİD DOPLER GUATR GUVATR GÖRÜNTÜLEME USG ULTRASONU 0-216-5218836 RADİSTANBUL ÜMRANİYE GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ


TİROİT HASTALIKLARININ TEŞHİSİ


Hipotiroidizm




* Hashimoto Hastaligi


* Hipertiroidi


* Graves Hastaligi


* Guatr


* Nodüller


* Tiroid Kanseri
















Tiroidin görüntülenmesi:




Tiroidin şekli, genel olarak büyüyüp büyümediği, nodül içerip içermediğinin tam olarak belirlenebilmesi için başvurulan testlere görüntüleme yöntemleri denir.




















Ultrason ise ses dalgalarını kullanarak tiroidin yapısını göstermeye yönelik bir tetkiktir. Bu yöntemle ele gelmeyen çok küçük nodüller gösterilebilir . Ayrıca nodülün çok önemli olabilen iç yapısı hakkında da fikir edinilir. Resim 10 da görüldüğü gibi tiroidin sol tarafında bulunan bir nodülün içinin sıvı ile dolu olduğu ( kistik nodul ) belirlenmiştir. Bu bulgu büyük olasılıkla bu nodülün kanser olmadığını gösterir.






Tiroid Ultrasonu :







Tiroid ultrasonu tiroid bezinin büyüklüğünü, nodül varsa onun büyüklüğünü anlamamıza yarar. Ayrıca ilaç tedavisiyle bezin veya nodülün ne kadar küçüldüğünü veya küçülmediğini daha iyi anlamamıza yarar. Nodül kan akımının Doppler ultrason ile incelenmesi nodüllerin iyi huylu veya kötü huylu olup olmadığı konusunda ek bilgi verir.














Ultrasonda kistik nodül (Siyah yuvarlak alan, içinde sıvı varlığını göstermektedir.)
GUATR ULTRASONU
Tiroid ultrasonu ses dalgalari gonderilerek tiroid bezinin yapisinin veya resminin bilgisayar ekraninda ortaya kondugu bir tetkiktir. Herhangi bir radyoaktif madde kullanilmaz. Bu nedenle gebelerde guvenle yapilabilir. Tiroid ultrasonu tiroid bezinin buyuklugunu, bezin seklini ve nodul varsa onun buyuklugunu anlamamiza yarar. Ultrason ile nodul icinde sivi olup olmadigi, yani nodulun kistik bir yapisinin olup olmadigi anlasilir. Ayrica ilac tedavisiyle bezin veya nodulun ne kadar kuculdugunu veya kuculmedigini daha iyi anlamamizda bize yol gosterir. Nodul kan akiminin Doppler ultrason ile incelenmesi nodullerin iyi huylu veya kotu huylu olup olmadigi konusunda ek bilgi verir.
http://www.radistanbul.com/


TİROİD GÖRÜNTÜLEME NODÜL TAKİBİ İÇ DIŞ ZEHİRLİ GUATR TAKİBİ USG DOPLER TİROİD GÖRÜNTÜLEME NODÜLER GUVATR GUATR USG ULTRASONU TİROİD DOPLERİ TİROİD RENKLİ DOPPLER USG İÇ VEYA DIŞ GUATR ZEHİRLİ GUATR GÖRÜNTÜLEME GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ ÜMRANİYE RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ ÜMRANİYE RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ ÜMRANİYE RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ ÜMRANİYE GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ TİROİD BOYUN KAROTİS VERTEBRAL VARİS BACAK KOL DOPPLERİ RENKLİ DOPLER PEDİATRİK ÇOCUK USG 0-216-5218836 RADİSTANBUL ÜMRANİYE ÇEKMEKÖY PENDİK KARTAL MALTEPE ÜSKÜDAR KADIKÖY AĞVA ŞİLE RİVA VE KÖYLERİ AİLE HEKİMİ HASTALARI ANADOLU YAKASI GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ RADİSTANBUL ÜMRANİYE GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ 0-216-5218836 SEFALOMETRİK DİJİTAL PANORAMİK ÇENE DİŞ RÖNTGENİ RADİSTANBUL ÜMRANİYE ÇEKMEKÖY DİŞ ÇENE MANDİBULA FİLMİ PANORAMİK SEFALOMETRİK ÜMRANİYE 2010 MODEL MORİTA VE INSTRUMENTARİUM CİHAZLARIMIZ İLE DİJİTAL PANORAMİK SEFALOMETRİK GÖRÜNTÜLEME ANADOLU YAKASI DİJİTAL PANORAMİK VE SEFALOMETRİK RÖNTGEN AYRINTILI ULTRASON İKİNCİ DÜZEY DETAYLI RENKLİ ÜÇ VE DÖRT BOYUTLU 3D 4D ULTRASON AYRINTILI RENKLİ DOPPLER FETAL USG HAMİLE GEBE USG AYRINTILI DETAYLI CD VE DVD KAYDI VE BEBEĞİN ÜÇ VE DÖRT BOYUTLU RENKLİ RESİMLERİ VERİLMEKTEDİR.  0-216-5218836


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder